Frankinformation

Information om leverans

Leveransländer:
För närvarande levererar vi endast till Sverige.

Orderbekräftelse
Så snart du har lagt din beställning får du en bekräftelse via e-post. Det betyder att vi har registrerat din beställning i vårt system och har påbörjat orderhanteringen.

Spårning av beställningen
Du kommer att få din spårningskod i din e-post inom 24 timmar efter att ditt paket har lämnat vårt lager.

Leveransinformation

Nedan hittar du den genomsnittliga leveranstiden för alla våra paket:

Om datumet för den senaste beställningen är före kl. 15:00 (GMT+01.00) centraleuropeisk standardtid (Stockholm), sker hanteringen samma dag:

Bearbetningstid: 1-2 dagar (mån-lör)

Leveranstid: 4-7 dagar (mån-lör)


Fraktkostnader
Vi täcker fraktkostnaderna för varje beställning. Alla våra produkter levereras 100 % kostnadsfritt. Det finns ingen minsta orderkvantitet.

Försenade beställningar
Om den maximala tiden för orderhantering och leverans har löpt ut och din order fortfarande inte har kommit, var inte orolig. Räkna med upp till två extra dagar och glöm inte att använda din spårningskod. Om ditt paket fortfarande inte har anlänt, kontakta oss och ange ditt ordernummer.

Skadade eller felaktiga beställningar
Du har tagit emot ditt paket, men det är skadat eller så är varorna felaktiga (t.ex. fel storlek eller färg)? Det är inget problem! Ta foton på problemet, förklara kort vad som är fel och kontakta oss med ditt ordernummer.

Tveka inte att kontakta oss via e-post om du har några frågor om när din beställning kommer att skickas. Vårt serviceteam hjälper gärna till.

Adress till:
Suite C, Level 7, World Trust Tower, 50 Stanley Street, Central, Hong Kong

Företagsnummer: 3221084

E-post: info@evajansson.com
Telefon: +1 786-405-0923